Israelul a lansat mai multe rachete spre Siria, ca răspuns la un atac al Jihadului Islamic

  • Armata israeliană spune că a lansat, duminică noaptea, mai multe atacuri aeriene împotriva unui grup de militanţi palestinieni din Gaza şi Siria
  • Atacurile au fost un răspuns la o serie de rachete lansate, duminică dimineaţă, în sudul Israelului din Fâşia Gaza, scrie BBC News
1554 afișări
Imaginea articolului Israelul a lansat mai multe rachete spre Siria, ca răspuns la un atac al Jihadului Islamic

Sursa: Profimedia Images

Armata israeliană a declarat că a lovit mai multe obiective ale Jihadului Islamic Palestinian, situate la sud de Damasc şi în Fâşia Gaza.

Patru persoane au fost rănite în Gaza, dar nu au fost raportate pierderi de vieţi omeneşti, au anunţat autorităţile medicale.

Siria a transmis că sistemul său defensiv a interceptat majoritatea rachetelor israeliene.

Ostilităţile dintre cele două ţări au început duminică dimineaţă, când Israelul a transmis că a ucis un membru al grupării Jihadului Islamic Palestinian care încerca să amplaseze un dispozitiv exploziv de-a lungul gardului său de frontieră cu Fâşia Gaza.

Ulterior, pe reţelele de socializare a fost distribuit un clip care arăta cum trupul bărbatului era ridicat cu un buldozer. Imaginile au provocat furie în rândul palestinienilor care au cerut represalii.

Câteva ore mai târziu, un tir de 20 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre zone din sudul Israelului.

Jihadul islamic a revendicat atacul cu rachete, numindu-l un răspuns la uciderea unuia dintre luptătorii săi de-a lungul graniţei cu Gaza.

În cursul nopţii, Israelul a lansat la rândul său mai multe rachete spre Gaza, dar şi în Siria, acolo unde oficiali militari israelieni susţin că au lovit o bază a Jihadului Islamic.

Jihadul Islamic Palestinian, susţinut de Iran, este una dintre cele mai puternice grupări militare din Gaza. Aliat cu Hamas, a luptat într-o serie de războaie împotriva Israelului în ultimele decenii.

Violenţele dintre Israel şi Jihadul Islamic au izbucnit în noiembrie 2019, când unul dintre comandanţii grupării a fost ucis într-un atac aerian israelian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici