Israelul a lansat noi atacuri în Gaza, în a şasea zi de conflict. Numărul morţilor creşte. 32 de copii au fost ucişi până acum

  • Israelul a lansat noi atacuri sâmbătă în Gaza, iar militanţii Hamas au răspuns cu tiruri de rachetă,.
  • Cel puţin 12 oameni au fost ucişi în raiduri aeriene pe parcursul nopţii, printre care şi copii.
  • Militanţii palestinieni au lansat continuu rachete asupra Israelului de luni.
944 afișări
Imaginea articolului Israelul a lansat noi atacuri în Gaza, în a şasea zi de conflict. Numărul morţilor creşte. 32 de copii au fost ucişi până acum

Foto: Profimedia

Israelul a lansat noi atacuri sâmbătă în Gaza, iar militanţii Hamas au răspuns cu tiruri de rachetă.
 
Rachetele lansate de palestinieni militanţi au fost direcţionate către oraşe israeliene. Sirenele de avertizare au sunat în oraşul Beersheba din sudul Israelului şi în zonele de frontieră din apropierea Fâşiei Gaza, a anunţat armata israeliană, relatează DPA.
 
Armata israeliană a atacat alte ţinte pe teritoriul palestinian. Forţa aeriană a bombardat mai multe lansatoare de rachete şi două unităţi de luptă aparţinând mişcării Hamas, se arată într-un comunicat.
 
Agenţia de ştiri palestiniană Wafa a raportat sâmbătă că o casă a fost lovită în lagărul de refugiaţi Shati din vestul oraşului Gaza, ucigând cel puţin şapte membri ai unei familii palestiniene, inclusiv trei copii. Cel puţin 12 oameni au fost ucişi în raiduri aeriene pe parcursul nopţii, spun medicii palestinieni.
 
Civilii au fost ucişi şi în Beit Lahi, în nordul oraşului, şi în alte locaţii, potrivit Wafa.
 
De luni au fost ucişi cel puţin 132 de persoane în Gaza, inclusiv 32 de copii şi 21 de femei şi alte 950 au fost rănite, notează Reuters.
 
Ministerul afacerilor religioase palestiniene a declarat că avioanele israeliene au distrus o moschee. 
 
În Beersheba, poliţia a spus că o casă a fost lovită de fragmente de rachetă şi că proprietatea a fost avariată, dar nimeni nu a fost rănit.
 
Oraşele israeliene de coastă Ashkelon şi Ashdod s-au confruntat şi cu alte atacuri cu rachete.
 
Armata israeliană a declarat că 8 persoane au fost ucise în ţară ca urmare a atacurilor din ultimele zile.
 
Militanţii palestinieni au lansat continuu rachete asupra Israelului de luni. Peste 2.000 au fost oprite, potrivit armatei israeliene, care a răspuns cu atacuri aeriene şi bombardamente de artilerie.
 
Vineri seară au fost raportate confruntări şi în Ierusalimul de Est şi în zonele arabe majoritare din nordul Israelului, potrivit poliţiei. Zeci de suspecţi au fost deja arestaţi de când au început incidentele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici