Israelul anunţă construirea a peste 1.800 de noi locuinţe în colonii

Israelul a anunţat vineri construirea a peste 1.800 de noi locuinţe în coloniile din Ierusalismul de Est şi Cisiordania, în momentul în care secretarul de stat american John Kerry încearcă să obţină un proiect de acord între palestinieni şi israelieni, potrivit unui ONG israelian.

183 afișări
Imaginea articolului Israelul anunţă construirea a peste 1.800 de noi locuinţe în colonii

Israelul anunţă construirea a peste 1.800 de noi locuinţe în colonii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ministerul pentru Locuinţe a publicat planurile pentru construirea a 1.076 de locuinţe în partea de est a Ierusalimului şi 801 locuinţe în Cisiordania, a declarat pentru AFP Lior Amihad, purtătorul de cuvânt al organizaţiei "Pace acum".

"Locuinţele vor fi construite în coloniile Efrat şi Ariel în Cisiordania şi în cartierele Ramat Shlomo, Ramot şi Pisgat Zeev în Ierusalimul de Est", a precizat el.

Secretarul de stat american John Kerry, care a părăsit la începutul săptămânii Orientul Mijlociu, după patru zile de discuţii intense, fără să reuşească să-i convingă pe israelieni şi palestinieni să se ralieze la planul său de pace, a declarat în mai multe rânduri că Statele Unite consideră "ilegitim" procesul de colonizare.

Aproximativ 350.000 de colonişti evrei trăiesc în coloniile din Cisiordania, iar alţi 200.000 de israelieni locuiesc în cartierele din Ierusalimul de Est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici