Israelul atenţionează SUA asupra efectelor revenirii în Acordul nuclear iranian

  • Israelul atenţionează Administraţia SUA asupra efectelor revenirii în Acordul nuclear iranian.
  • Guvernul israelian: "Israelul menţine angajamentul de a opri Iranul să se doteze cu arme nucleare".
  • "Israelul consideră că revenirea la Acordul nuclear va facilita parcursul Iranului spre arsenal nuclear", avertizează Guvernul israelian.
844 afișări
Imaginea articolului Israelul atenţionează SUA asupra efectelor revenirii în Acordul nuclear iranian

Foto: Profimedia

Guvernul Benjamin Netanyahu a atenţionat, vineri, Statele Unite că revenirea în Acordul nuclear iranian va facilita avansarea activităţilor atomice iraniene.
 
"Israelul menţine angajamentul de a opri Iranul să se doteze cu arme nucleare; poziţia Israelului faţă de Acordul nuclear iranian nu s-a schimbat", anunţă Guvernul israelian, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.
 
"Israelul consideră că revenirea la Acordul nuclear va facilita parcursul Iranului spre arsenal nuclear. Israelul este în contact strâns cu Statele Unite pe această temă", a subliniat Guvernul israelian.
 
Administraţia Joseph Biden a semnalat, joi, că Statele Unite ar accepta o invitaţie a Uniunii Europene de reluare a negocierilor cu Iranul pe tema Acordului nuclear iranian (Planul Comun Complet de Acţiuni - JCPOA).
 
Enrique Mora, un diplomat european de rang înalt, a transmis că Uniunea Europeană este "pregătită" să organizeze negocieri pe tema programului nuclear iranian, în contextul în care este un "moment critic".
 
Iranul a intensificat activităţile de stocare a uraniului ca reacţie la retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.
 
Preşedintele Hassan Rohani a transmis că Iranul va reveni la respectarea în totalitate a angajamentelor asumate prin Acordul nuclear din 2015 doar dacă Statele Unite anulează sancţiunile.
 
Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite ar putea reveni în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului.
 
Noul ambasador israelian la Washington, Gilad Erdan, a avertizat marţi că Israelul s-ar putea disocia de strategia Administraţiei Joseph Biden privind programul nuclear iranian în cazul în care Statele Unite revin în Acordul atomic din 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici