Israelul avertizează: Până la finalul lui 2020, Iranul va avea suficient material pentru a fabrica o bombă nucleară

Serviciul de informaţii militare al Israelului estimează că Iranul va acumula până la finalul anului 2020 suficient material fisionabil pentru a fabrica o bombă nucleară şi are capacitatea de a realiza o rachetă ce poate transporta un focos atomic în decurs de doi ani, relatează The Jerusalem Post.

744 afișări
Imaginea articolului Israelul avertizează: Până la finalul lui 2020, Iranul va avea suficient material pentru a fabrica o bombă nucleară

Sursa FOTO: Profimedia Images

În ultimul an, după retragerea SUA din Acordul nuclear cu Teheranul, Iranul a renunţat treptat la limitele privind propria producţie de uraniu îmbogăţit, care poate fi folosit drept combustibil pentru centrale termonucleare, ori pentru fabricarea de arme atomice.

Potrivit serviciul de informaţii militare al Israelului, dacă Iranul continuă să-şi dezvolte programul nuclear în ritmul actual, până la finalul anului 2020 va produce 1.300 de kilograme de uraniu îmbogăţit la un nivel redus, cantitate necesară pentru obţinerea a 25 de kilograme de uraniu cu un nivel ridicat de puritate.

Însă, serviciile israeliene preconizează că Iranul nu este în acest moment interesat de fabricarea rapidă a unei bombe nucleare, ci ar dori mai degrabă o revenire la Acordul nuclear din 2015, lucru ce ar însemna eliminarea majorităţii sancţiunilor ce vizează Teheranul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici