Israelul exclude UE din procesul de restaurare a păcii cu palestinienii, ca răspuns la măsurile luate de Comisia Europeană privind etichetarea produselor

Guvernul israelian a anunţat suspendarea relaţiilor cu instituţiile europene implicate în procesul de restaurare a păcii cu palestinienii, în urma măsurilor impuse de Comisia Europeană (CE), anunţă site-ul publicaţiei Le Figaro.

3605 afișări
Imaginea articolului Israelul exclude UE din procesul de restaurare a păcii cu palestinienii, ca răspuns la măsurile luate de Comisia Europeană privind etichetarea produselor

Israelul exclude UE din procesul de restaurare a păcii cu palestinienii, ca răspuns la măsurile luate de Comisia Europeană (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Decizia Guvernului israelian vine în urma hotărârii Comisiei Europene de a impune precizarea originii produselor importate din coloniile evreieşti aflate pe teritoriile palestiniene ocupate de Israel, dacă se doresc a fi vândute în spaţiul UE. De exemplu, un produs fabricat în Cisiordania va fi considerat ilegal pentru a fi vândut dacă pe eticheta sa se precizează că este fabricat în Israel.

După anunţul CE, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care deţine şi portofoliul Afacerilor Externe, a solicitat "reexaminarea implicaţiilor instituţiilor europene în tot ce are legătură cu procesul diplomatic cu palestinienii", se anunţă într-un comunicat al Ministerului de Externe.

"În urma reexaminării atente a acestei decizii (a CE), premierul a ordonat suspendarea relaţiilor diplomatice în acestă privinţă cu Uniunea Europeană şi reprezentanţii ei", se precizează în acelaşi comunicat.

CE susţine că prin decizia pronunţată pe 11 noiembrie privind etichetarea produselor, Israelul să nu mai comită abuzuri asupra teritoriilor palestiniene. După anunţul UE, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a criticat respectiva hotărâre ca fiind "ipocrită", argumentând că UE nu a luat măsuri similare şi în cazul altor conflicte teritoriale din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici