Israelul îl recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, ca lider al ţării

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică că Israelul îl recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, ca lider al ţării, relatează Reuters.

901 afișări
Imaginea articolului Israelul îl recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, ca lider al ţării

Israelul îl recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, ca lider al ţării

„Israelul se alătură Statelor Unite, Canadei, majorităţii ţărilor din America Latină şi ţărilor din Europa în recunoaşterea noii conduceri din Venezuela", a declarat prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, într-un comunicat.

Israelul s-a alăturat duminică unei liste în continuă creştere de ţări, în frunte cu Statele Unite care îl sprijină pe Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar, susţinând că Maduro a falsificat alegerile de la finele anului trecut în care acesta a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei.

Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania au declarat că îl vor recunoaşte pe Guaido dacă Maduro nu va reuşi să convoace noi alegeri în opt zile, un ultimatum pe care Rusia îl consideră "absurd", iar ministrul de Externe venezuelean l-a numit „copilăresc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici