Israelul îl va deporta pe directorul local al Human Rights Watch, acuzat de boicot pro-palestinian

Curtea supremă din Israel a validat demersul autorităţilor israeliene de a-l expulza pe Omar Shakir, directorul local al organizaţiei responsabile cu monitorizarea respectării drepturilor omului Human Rights Watch, acuzat că ar fi promovat boicoturi în favoarea palestinienilor, scrie The Guardian.

230 afișări
Imaginea articolului Israelul îl va deporta pe directorul local al Human Rights Watch, acuzat de boicot pro-palestinian

Exces de putere. Directorul local al Human Rights Watch, Omar Shakir, deportat din Israel pentru că ar fi favorizat partea palestiniană. Shakir: Nu ne vom opri

Omar Shakir, de cetăţenie americană, trebuie să părăsească teritoriile israeliene şi palestiniene în 20 de zile, altfel va fi supus deportării de către autorităţile din Israel.

Shakir a răspuns demersului autorităţilor israeliene, susţinând că dacă va fi supus expulzării, ţara se va alătura grupului de state din care fac parte şi Iranul, Coreea de Nord şi Egiptul, ce blochează accesul membrilor organizaţiei Human Rights Watch. „Noi nu ne vom opri. Şi noi nu vom fi ultimii”, a scris oficialul, în cadrul unei postări pe Twitter.

Organizaţia internaţională a catalogat demersul autorităţilor israeliene de a-l expulza pe Shakir drept o tentativă de a suprima criticismul adresat statului.

Măsura aplicată directorului local al Human Rights Watch este prevăzută de o lege adoptată în 2017 care permite Guvernului să blocheze intrarea pe teritoriul statului Israel a celor care susţin boicotarea locurilor deţinute de israelieni sau de evrei în West Bank.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici