Israelul va lansa un satelit ultramodern de spionaj

O rachetă indiană va lansa săptămâna aceasta cel mai avansat satelit de spionaj al armatei israeliene, capabil să transmită imagini cu rezoluţie înaltă în orice condiţii meteorologice, relatează The Jerusalem Post, în ediţia electronică.

2 afișări
Imaginea articolului Israelul va lansa un satelit ultramodern de spionaj

Israelul va lansa un satelit ultramodern de spionaj

Lansarea satelitului are loc după cea din iunie a satelitului de spionaj Ofek-7. Noul satelit este denumit Tecsar şi a fost produs de industria aerospaţială israeliană.

Satelitul este dotat cu tehnologie de tip Synthetic Aperture Radar, care permite camerei să înregistreze imagini chiar şi în condiţii meterologice nefavorabile, capacitate cu care nu erau echipaţi sateliţii de tip Ofek.

Tecsar, care cânăreşte sub 300 de kilograme, este capabil să înregistreze imagini cu rezoluţie ridicată utilizând tehnologie radar avansată.

Aceasta este prima dată când Israelul lansează un satelit care va fi plasat pe orbită cu ajutorul unei rachete indiene, decizie adoptată în urmă cu trei ani, în timpul unei vizite în India a fostului director general din cadrul Ministerului Apărării, Amos Yaron.

Oficialii israelieni au subliniat că acesta va fi cel mai avansat satelit de care dispune Israelul, refuzând însă să ofere detalii despre nivelul său de performanţă. Industria aerospaţială isreliană intenţionează să lanseze, în câteva luni, şi un satelit de comunicaţii de tip Amos 3.

"Israelul dispune de capacităţi tehnologice de apărare de clasă superioară", a declarat, miercuri, preşedintele israelian Shimon Peres, după o vizită efectuată la Elta, o divizie a sectorului aerospaţial israelian, înfiinţată în 1953 cu ajutorul actualului şef de stat.

Peres a subliniat însă că Israelul este interesat să menţină pacea în regiune, în pofida capacităţii militare de care dispune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici