ISW: Putin vrea să îşi facă "trupe de asalt", dar pare că nu are oameni, specialişti şi echipamente

Oficialii militari ruşi continuă să îşi consolideze forţele armate, în ciuda "multitudinii de probleme endemice de mobilizare" cu care se confruntă ţara, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

906 afișări
Imaginea articolului ISW: Putin vrea să îşi facă "trupe de asalt", dar pare că nu are oameni, specialişti şi echipamente

ISW: Putin vrea să îşi facă "trupe de asalt", dar pare că nu are oameni, specialişti şi echipamente

"Trupe de asalt"

Potrivit unui raport al publicaţiei ruseşti Izvestia, noile unităţi vor fi "compuse din trupe de asalt destinate să spargă apărarea stratificată şi trupe de recunoaştere care vor efectua recunoaşteri la "adâncime tactică"... fiecare brigadă va primi tancuri, vehicule blindate uşoare, artilerie şi diverse drone", a precizat ISW.

Noile brigăzi sunt concepute pentru a depăşi poziţiile de apărare ucrainene pregătite, în special în zonele din Donbas - pe care Kievul le echipează pentru apărare încă din 2014.

Colonelul Valery Yuryev, care este preşedintele Uniunii paraşutiştilor din Rusia, a declarat pentru Izvestia că războiul a subliniat "necesitatea de a avea unităţi specializate pentru asaltul zonelor fortificate" şi că "sunt necesare unităţi şi formaţiuni de asalt separate".

Are Rusia capacitatea să le facă

În ciuda nevoilor şi dorinţelor oficialilor militari, ISW spune că va fi dificil să se creeze aceste noi unităţi specializate, având în vedere climatul actual din Rusia - în ciuda unei serii de ajustări şi modificări ale sistemului juridic al ţării pentru a permite o recrutare mai uşoară.

ISW afirmă că "nu este clar cum va putea aparatul rusesc să recruteze, să antreneze şi să echipeze formaţiuni la nivel de brigadă, armată sau corp de armată, având în vedere multitudinea de probleme endemice de mobilizare cu care se confruntă armata rusă în acest moment".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici