ITALEXIT. Un cunoscut senator european îşi face un partid pentru a scoate Italia din UE

  • Un cunoscut senator italian e hotărât să lanseze o mişcare politică pentru a scoate Italia din Uniunea Europeană – îşi face un partid
  • Gianluigi Paragone speră că poate să profite de antipatia unora faţă de Bruxelles.
  • „Mişcarea“ vine în timp ce ţara se chinuie să îşi redreseze economia afectată de pandemie.
2454 afișări
Imaginea articolului ITALEXIT. Un cunoscut senator european îşi face un partid pentru a scoate Italia din UE

Italexit. Un cunoscut senator european îşi face un partid pentru a scoate Italia din UE

Gianluigi Paragone, un fost prezentator TV, s-a întâlnit luni în Londra cu „arhitectul“ Brexit, Nigel Farage, înainte de a anunţa că îşi face partidul „Italexit“, pe care îl va lansa în cursul acestei săptămâni, scrie Reuters.
 
Uite cum explică decizia: „Nu mai putem fi şantajaţi de către ţări care jignesc marele prestigiu al Italiei“. El a mai spus că doar „un stat cu adevărat suveran“, ca Marea Britanie, poate combate criza economică provocată de pandemie.
 
„Mişcarea“ lui Paragone vine într-un moment controversat, după ce liderii statelor membre ale Uniunii Europene au anunţat că au ajuns la un acord privind fondul de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro.
Rămâne totuşi de văzut dacă Paragone va reuşi să profite de antipatia italienilor faţă de Bruxelles, care a tot crescut în ultimii ani, dar care nu a fost reflectată printr-o mişcare politică. Cert e că un sondaj realizat de SWG, la sfârşitul lunii mai, a arătat că doar 39% din italieni mai au încredere în Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici