Italia: 68 de infirmiere deţinând diplome false, plasate în arest la domiciliu

Carabinierii au dispus plasarea în arest la domiciliu a 68 de persoane bănuite că exercitau ilegal profesia de infirmier, cu diplome false cumpărate în Calabria (sud), a anunţat un oficial, precizând că două presupuse organizatoare ale escrocheriei au fost arestate.

135 afișări
Imaginea articolului Italia: 68 de infirmiere deţinând diplome false, plasate în arest la domiciliu

Italia: 68 de infirmiere deţinând diplome false, plasate în arest la domiciliu

"Cele 68 de persoane plasate în arest la domiciliu sunt bănuite că au cumpărat, în schimbul sumei de 8.000 până la 10.000 de euro, diplome false de infirmiere şi că au exercitat această profesie fără nici o formare, uneori din 1975", potrivit colonelului Ernesto di Gregorio, responsabil al carabinierilor care se ocupă de anchete în sectorul sănătăţii în sudul Italiei.

"Falsele" infirmiere lucrau în centre medicale publice şi private din Calabria, Toscana (centru) şi Lombardia (nord), şi unele în săli operatorii, potrivit acestuia.

"Diplomele erau fabricate şi vândute de patru persoane. Două dintre ele au fost arestate şi plasate în detenţie provizorie", a adăugat el.

Carabinierii au confiscat de asemenea bunuri de o valoare totală de 20 de milioane de euro, corespunzând salariilor percepute de falsele infirmiere, conform sursei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici