Italia a ajuns la un acord cu alte state UE privind împărţirea migranţilor aflaţi pe nava umanitară Ocean Wings

Guvernul italian a anunţat luni că a ajuns la un acord cu alte state mmebre UE pentru împărţirea migranţilor aflaţi pe nava umanitară Ocean Wings în largul Mării Mediterane, primul pas din rezolvarea crizei migranţilor care ar fi un test pentru noul executiv de la Roma, potrivit Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Italia a ajuns la un acord cu alte state UE privind împărţirea migranţilor aflaţi pe nava umanitară Ocean Wings

Italia a ajuns la un acord cu alte state UE privind împărţirea migranţilor aflaţi pe nava umanitară Ocean Wings

Nava Ocean Wings, deţinută de organizaţiile franceze SOS Mediterranee şi Medici fără Frontiere, la bordul căreia se află 82 de persoane care au fost salvate săptămâna aceasta din apropierea coastelor Libiei şi a cerut acostarea într-un port sigur.

Guvernul, care a fost instalat în funcţie săptămâna trecută, a promis o schimbare de abordare faţă de fosta administraţie în care ministrul de Interne, Matteo Salvini, a închis porturile italiene, nepermiţând accesul navelor cu imigranţi.

Premierul Giuseppe Conte a declarat, după o întâlnire cu miniştrii cabinetului său, că ”mai multe state UE” au fost de acord să preia o parte din migranţii aflaţi la bordul navei Ocean Wings.

Taguri:
italia,
ue,
imigranţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici