Italia: Cazul fetiţei sufocate în urma unei provocări pe TikTok. O prietenă a copilei este audiată

  • O prietenă a fetiţei de 10 ani care a murit sufocată în urma unei provocări pe TikTok va fi audiată.
  • Fetiţa prim ise telefonul cadou de la păriţţi la împlinirea vârstei de 10 ani.
698 afișări
Imaginea articolului Italia: Cazul fetiţei sufocate în urma unei provocări pe TikTok. O prietenă a copilei este audiată

Marţi este ziua în care familia şi prieteni îşi iau rămas bun de la Antonella Sicomero, fetiţa din Italia care a murit sufocată în urma unei provocări pe TikTok, scrie La Repubblica.

Ancheta continuă, în aceste zile fiind audiaţi apropiaţii copilei de 10 ani, inclusiv o prietenă şi sora fetiţei. Dispozitivele electronice şi telefoanele apropiatilor Antonellei se află sub sechestru.

„Să aşteptăm rezultatele investigaţiilor, dar vreau să spun că nu i-am dat eu cureaua respectivă fiicei mele”, a spus tatăl Antonellei, Angelo Sicomero.

Până acum se ştie că în ziua cu pricina fetiţa le-a spus părinţilor că urma să facă duş. Când tatăl se întoarce de la serviciu, are obiceiul de a-şi lăsa hainele în baie şi este posibil ca Antonella să fi găsit cureaua chiar acolo. Ceea ce s-a întâmplat înainte ca fata să-şi strângă cureaua în jurul gâtului este în centrul anchetei.

În seara în care Antonella a fost de acord să participe la acel joc absurd, telefonul ei mobil, pe care l-a primit în dar de la părinţi pentru a zecea aniversare, se afla pe raftul oglinzii din baie. Investigaţiile urmează să stabilească dacă fetiţa făcea un video sau dacă era în direct cu cineva. Cert este că fetiţa nu a mai reuşit să desfacă cureaua din jurul gâtului şi a căzut la pământ fără viaţă. Ea a fost găsită de surioară sa în vârstă de 5 ani.

Ipoteza conform căreia fata ar fi participat la „Blackout challenge” a fost avansată de anchetatori când au aflat că Antonella era foarte activă pe reţelele de socializare. Atât de activă încât avea zece profiluri Instagram şi trei conturi Facebook.

Părinţii au decis să îi dăruiască telefonul mobil după ce copila a luat telefonul mamei şi a descărcat aplicaţiaTikTok.

„Făcea balet, urmărea tutoriale de machiaj şi coafură, cânta”, declara Angelo Sicomero.

Cu toate acestea, ceva din viaţa sa virtuală nu a mers bine. Cineva a împins-o spre acel joc, poate un coleg care nu a înţeles pericolul sau un adult? Sunt întrebări la care vor primi răspuns anchetatorii.

 

„Aici urma să primească prima împărtăşanie în luna mai”, spune un unchi.

Fetiţa din Palermo a murit asfixiată în urmă cu câteva zile, informaţiile de până acum ducând la ipoteza că participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” pe TikTok.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici