Italia: Deţinut român, admis primul la Politehnica din Milano

Un hacker român care ispăşeşte în Italia trei ani de detenţie pentru o fraudă informatică a fost admis primul la Facultatea de Inginerie Informatică a Politehnicii din Milano.

151 afișări
Imaginea articolului Italia: Deţinut român, admis primul la Politehnica din Milano

Italia: Deţinut român, admis primul la Politehnica din Milano

Gabriel Bogdan Ionescu, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în primăvară, la Craiova, împreună cu alţi hackeri români. Olimpic la matematică, câştigător al Olimpiadei Balcanice de Informatică, tânărul a fost extrădat în Italia şi condamnat la trei ani şi o lună de închisoare pentru o fraudă informatică, relatează Corriere della Sera, în ediţia electronică.

Gabriel şi alţi hackeri români trimiteau e-mail-uri posesorilor de conturi la poşta italiană, cerându-le să ofere date personale. Potrivit presei italiene, tinerii ar fi obţinut prin această metodă aproximativ 100.000 de euro.

Aflat în închisoare la Como (regiunea Lombardia, nord), tânărul român a obţinut permisiunea să participe la concursul de admitere al Universităţii Politehnice din Milano. "I s-a acordat permisiunea să părăsească penitenciarul timp de trei ore. A mers la examen însoţit de gardieni şi a încheiat testul într-o oră şi 20 de minute. A fost admis primul", explică avocatul tânărului, Pierpaolo Livio.

"Gabriel a realizat doar programul care le permitea hackerilor să fraudeze site-ul poştei italiene. Pentru asta a primit 5.000 de euro de la ceilalţi membri ai grupului", subliniază avocatul.

În condiţiile în care Gabriel a fost admis la Facultatea de Inginerie Informatică şi a semnat deja un contract cu o importantă companie IT din Italia, avocatul a anunţat că îi va cere preşedintelui italian să îl graţieze pe talentatul tânăr român.

În iunie 2006, cotidianul italian Il Giornale scria că autorităţile române încearcă să obţină eliberarea tânărului român.

Potrivit Il Giornale, autorităţile române şi-au dat seama abia după extrădare de valoarea pe care o are tânărul matematician, iar acum depun eforturi, prin intermediul consulului român din Milano, Dinu Tiberius Mugurel, pentru eliberarea lui Bogdan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici