Italia lansează acuzaţii incredibile: România a vândut pe bani mai mulţi Rusiei măştile destinate Italiei / Reacţia ambasadei Italiei în România

  • Un subsecretar de stat de la Roma acuză România că a vândut pe bani mai mulţi Rusiei măştile destinate Italiei
  • Acuzaţia vine după ce România a blocat un transport de măşti de protecţie destinat Italiei
  • Italia va repatria, începând de vineri, o mie de studenţi aflaţi în România
87181 afișări
Imaginea articolului Italia lansează acuzaţii incredibile: România a vândut pe bani mai mulţi Rusiei măştile destinate Italiei / Reacţia ambasadei Italiei în România

Italia lansează acuzaţii incredibile: România a vândut pe bani mai mulţi Rusiei măştile destinate Italiei

E criză de măşti de protecţie şi asta duce la acuzaţii nebuneşti. Ai citit, poate, că România a blocat un transport de măşti de protecţie către Italia. Ministerul de Externe de la Roma a luat poziţie oficială, dar nu s-a oprit aici. Un subsecretar de stat al instituţiei, Manlio Di Stefano, a declarat presei că, la Bucureşti, mai mulţi emisari ruşi au blocat tranzacţia cu o sumă importantă de bani.
 

Reacţia ambasadei Italiei în România

 

Ambasada Italiei în România a transmis că „nicio activitate atribuibilă statului român nu a făcut obiectul vreunei plângeri sau condamnări, nici măcar morale”.

„Din contră, suntem siguri de colaborarea autorităţilor române în urmărirea eventualelor operaţiuni ilegale comise de oricine pe teritoriul său şi le mulţumim pentru aceasta”, a transmis Ambasada Italiei.

Un subsecretar de stat al Ministerului de Externe de la Roma, Manlio Di Stefano, a declarat presei că, la Bucureşti, mai mulţi emisari ruşi au blocat tranzacţia cu o sumă importantă de bani.

Afirmaţia nu a fost negată de Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe. „În lume există ţări care ne ajută şi ţări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunţăm pe cei din urmă. Adică pe cei care ţin pentru ei măştile noastre”, a spus ministrul. Di Maio a spus şi că Italia va repatria o mie de studenţi aflaţi în România. „Împreună cu Alitalia, am organizat un zbor de la Bucureşti, iar acum Alitalia mi-a spus că mai organizează încă unul de la Bucureşti către Roma. Vor pleca vineri. Nu vom abandona pe nimeni”.

 

 

 
Moderator: Adjunctul dumneavoastră, Manlio Di Stefano, mi-a povestit ceva nebunesc. Măşti italiene, cumpărate de noi, sunt blocate în România de emisari, se pare ruşi, care vin cu bani mulţi şi iau măştile noastre. Ce se întâmplă în războiul acesta incredibil al măştilor?
 
Afirmaţia nu a fost negată de Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe.
 
Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe: În lume există ţări care ne ajută şi ţări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunţăm pe cei din urmă. Adică pe cei care ţin pentru ei măştile noastre.
 
Di Maio a spus şi că Italia va repatria o mie de studenţi aflaţi în România.
 
 
Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe: Împreună cu Alitalia, am organizat un zbor de la Bucureşti, iar acum Alitalia mi-a spus că mai organizează încă unul de la Bucureşti către Roma. Vor pleca vineri. Nu vom abandona pe nimeni.
 
Mediafax a solicitat un răspuns Ministerului român de Externe pe tema acuzaţiilor venite din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici