Italia: Liderul unui clan mafiot a fost mâncat de viu de porci - presă

Liderul unui clan al grupării infracţionale ‘Ndrangheta, activă în sudul Italiei, a fost răpit de facţiuni rivale, care, după ce l-au bătut cu răngi, l-au dat "de mâncare" la porci, relatează site-ul ziarului Il Fatto Quotidiano.

9036 afișări
Imaginea articolului Italia: Liderul unui clan mafiot a fost mâncat de viu de porci - presă

Liderul unui clan al grupării italiene ‘Ndrangheta a fost mâncat de viu de porci - presă

Francesco Raccosta, liderul unui clan al organizaţiei calabreze ‘Ndrangheta, a dispărut în martie 2012, fiind răpit de o grupare rivală ca răzbunare faţă de asasinarea unuia dintre adversarii săi, Domenico Bonarrigo.

Cadavrul lui Raccosta nu a fost găsit. Pe baza afirmaţiilor făcute de unul dintre presupuşii asasini, interceptat de autorităţi, anchetatorii au stabilit că Raccosta a fost bătut cu răngi, după care a fost aruncat la porci, care l-au mâncat de viu.

Autorităţile italiene au ajuns la această concluzie după interceptarea telefonului unuia dintre presupuşii asasini, Simone Pepe, în vârstă de 24 de ani. "A fost o satisfacţie să îl auzim cum ţipa... Nu vă puteţi imagina cum ţipa... Eu nu am mai văzut să fi rămas ceva din el după ce a fost mâncat de porci... Alţii au văzut unele resturi. Eu nu am mai văzut nimic. Cum mâncau acei porci!", a spus Pepe.

Asasinatele sunt rezultatul rivalităţii care durează de 60 de ani între clanurile mafiote Ferraro-Raccosta şi Polimeni-Mazzagatti-Bonarrigo, active în zona Oppido Mamertina, în regiunea italiană Calabria (sud). Autorităţile italiene au arestat 20 de suspecţi în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici