Italia promite că va prezenta, până pe 15 noiembrie, un plan de relansare economică

Italia promite că, până pe 15 noiembrie, va prezenta un plan de relansare economică, conform unei scrisori pe care premierul Silvio Berlusconi urmează să o prezinte miercuri seară la Bruxelles, informează agenţia ANSA.

130 afișări
Imaginea articolului Italia promite că va prezenta, până pe 15 noiembrie, un plan de relansare economică

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit documentului redactat după negocierile dintre Berlusconi şi Liga Nordului, Roma se angajează să crească vârsta de pensionare la 67 de ani.

În plus, concedierile din motive economice ar urma să fie facilitate. Guvernul italian se angajează "să intervină pentru eficientizarea mobilităţii personalului, prin mecanisme constrângătoare însoţite de sancţiuni", conform ANSA.

După ce liderii UE i-au cerut la summitul de duminică să îşi asume, până la reuniunea de miercuri, angajamente clare în legătură cu reformele structurale şi finanţele publice, Berlusconi s-a angajat să realizeze economii în sistemul de pensii printr-o creştere a vârstei de pensionare. Principalul său aliat, Liga Nordului, respinsese însă orice reformă de amploare, apreciind că sistemul de pensii a fost deja modificat în profunzime, iar pensionarii "au plătit deja".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici