Italia: Protest faţă de extinderea unei baze militare americane

Aproximativ 20.000 de italieni au mărşăluit sâmbătă prin oraşul Vicenza, din nordul Italiei, pentru a protesta faţă de extinderea unei baze militare americane, căreia i se opun şi pacifiştii din Guvernul de centru-stânga.

3 afișări
Imaginea articolului Italia: Protest faţă de extinderea unei baze militare americane

Protest în Italia faţă de extinderea unei baze militare americane

Premierul italian Romano Prodi a autorizat anul acesta extinderea bazei, care găzduieşte o brigadă de soldaţi americani, precizând că nu vrea să schimbe "politica de apărare (a Washingtonului) din ultimii 50 de ani". Decizia a generat nemulţumirea mai multor miniştri din Cabinetul său.

Pentagonul vrea o bază mai mare pentru a putea găzdui întreaga brigadă, în loc să o împartă între Italia şi Germania. Personalul militar va fi extins de la 2.750 de soldaţi şi 4.500.

Noile cazărmi urmează să fie construite de cealaltă parte a oraşului faţă de baza actuală, astfel că există temeri privind presiunile exercitate asupra infrastructurii de transport şi serviciilor publice, precum şi pierderea unor spaţii verzi.

De asemenea, opozanţii consideră că această bază ar putea face ca Vicenza, un oraş cu 115.000 de locuitori, să devină ţinta atacurilor teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici