Italia: Românii acuzaţi că voiau să fure dintr-o casă părăsită, achitaţi

Cei patru români reţinuţi pentru că ar fi încercat să fure din casa unui bătrân, părăsită temporar în urma cutremurului care a avut loc luni, în regiunea italiană L'Aquila, au fost achitaţi vineri, pe motiv că fapta nu s-a petrecut, relatează site-ul TGcom.

19 afișări
Imaginea articolului Italia: Românii acuzaţi că voiau să fure dintr-o casă părăsită, achitaţi

Italia: Românii acuzaţi că voiau să fure dintr-o casă părăsită, achitaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit carabinierilor, o menajeră româncă le-a facilitat celor patru conaţionali accesul în casa în care lucra, pentru a fura bijuterii şi bani. Cei patru români ar fi profitat de faptul că în locuinţă nu se afla nimeni, pentru a încerca să fure. Aceştia au fost surprinşi de carabinieri având în maşină o rangă, un ciocan şi lanţuri de fier.

Judecătorul i-a achitat însă pe cei patru români, la cererea procurorului, pe motiv că fapta nu s-a petrecut. Judecătorul a mai decis să nu demareze o acţiune pentru violare de domiciliu împotriva menajerei românce, întrucât proprietarul casei a hotărât să nu depună plângere împotriva ei.

În schimb, unul dintre cei patru români reţinuţi, Ionel Daniel Vicu, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru deţinere de instrumente care pot produce răni, respectiv o bâtă de base-ball pe care o avea în maşină.

Proprietarii casei din provincia L'Aquila sunt cazaţi în corturile puse la dispoziţie de autorităţile italiene după seismul de 5,8 grade de luni dimineaţă, soldat cu moartea a circa 300 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici