Italia şi-a transferat sediul Ambasadei din Ucraina înapoi la Kiev

Ambasada Italiei din Ucraina a fost transferată din nou la Kiev şi va deveni deplin operaţională începând de luni seară, anunţă Guvernul de la Roma, citat de agenţia ANSA.

211 afișări
Imaginea articolului Italia şi-a transferat sediul Ambasadei din Ucraina înapoi la Kiev

Italia şi-a transferat sediul Ambasadei din Ucraina înapoi la Kiev

„Ambasadorul Italiei a revenit la Kiev de la Lviv, iar Ambasada va deveni deplin operaţională începând de luni seară", a anunţat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio.

Redeschiderea Ambasadei noastre la Kiev reprezintă un moment emoţionant şi un semnal de speranţă, la peste 50 de zile de la începerea conflictului din Ucraina. Aşa cum a evidenţiat ministrul de Externe, este vorba despre un gest simbolic şi apreciat foarte mult. Ne simţim mai aproape de Guvernul şi de poporul ucrainean şi vom continua să le oferim asistenţă, chiar mai bine, cetăţenilor italieni", a declarat ambasadorul Italiei în Ucraina, Pier Francesco Zazo.

În ultimele săptămâni, Italia a evacuat din Ucraina peste 1.860 de cetăţeni italieni prin intermediul sediului ambasadei, care era în Lviv.

În urmă cu câteva zile, Franţa a anunţat, la rândul său, că personalul ambasadei din Ucraina a fost retransferat la Kiev.

Numeroase ţări europene şi-au transferat personalul diplomatic în Lviv la începutul invaziei militare ruse, pe 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici