Italia: Trei români au murit în urma cutremurului

Trei membri ai unei familii de români au murit la San Demetrio, în urma cutremurului care a afectat provincia Aquila, transmite agenţia Adnkronos, citând afirmaţiile preşedintelui provinciei, Stefania Pezzopane.

109 afișări
Imaginea articolului Italia: Trei români au murit în urma cutremurului

Italia: Trei români au murit în urma cutremurului

Potrivit sursei citate, familia, formată din tată, mamă şi fiu, a fost scoasă de sub dărâmături.

San Demetrio este o localitate situată la 20 de kilometri de L'Aquila şi numără aproximativ 1500 de locuitori.

Copilul unei familii de români a murit în urma seismului produs luni dimineaţă în regiunea italiană Abruzzo, după prăbuşirea unui locaş de cult evanghelic din oraşul L'Aquila, a informat site-ul comunităţii religioase protestante www.evangelici.net.

MAE anunţa, luni, că deocamdată nu deţine informaţii privind victime de origine română în urma cutremurului din Italia.

"Ambasada României la Roma este în contact cu autorităţile locale, asociaţiile de români si parohiile româneşti, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din Italia. Până în acest moment, Ambasada nu a primit cereri de asistenţă consulară din partea românilor aflaţi în Peninsulă şi nici nu a fost anunţată de autorităţile locale asupra unor cazuri de cetăţeni români afectaţi", se arăta într-un comunicat al ministerului.

Seismul produs luni dimineaţă a avut intensitatea de 5,8 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost în zona L'Aquila (Abruzzo), la o adâncime de 8,8 kilometri. Cutremurul a fost resimţit în zona de centru-sud a Italiei. Bilanţul provizoriu al seismului este de cel puţin 100 de morţi. Cutremul a lăsat aproximativ 50.000 de persoane fără locuinţă, potrivit Protecţiei Civile.

Cel mai mare număr de victime este înregistrat la L'Aquila, unde s-a aflat epicentrul sesismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici