Italia va extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România şi Bulgaria. Cât va fi menţinută

  • Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat noul decret care va intra în vigoare începând de luni
  • Toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân valabile
  • Acelaşi document continuă să interzică intrarea în Italia a cetăţenilor Republicii Moldova şi ai altor 13 ţări
9370 afișări
Imaginea articolului Italia va extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România şi Bulgaria. Cât va fi menţinută

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă televiziunea SkyNews. Printre acestea se află şi obligaţia de a efectua o izolare de 14 zile la propriul domiciliu pentru persoanele care sosesc din România şi Bulgaria.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare. Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus. Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise dar şi în exterior în intervalul de timp  18 p.m - 6 a.m acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Discotecile şi stadioanele râmân închise iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din  Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici