Italia va recruta lucrători migranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia

Italia urmează să primească 300 de lucrători migranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statut de refugiaţi, în cadrul unui proiect pilot condus de Comunitatea Sant'Egidio, o organizaţie caritabilă catolică şi un grup de advocacy.

170 afișări
Imaginea articolului Italia va recruta lucrători migranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia

„Coridoarele de lucru”, asupra cărora Sant'Egidio a convenit vineri cu ministerul de interne, urmează promisiunilor guvernului de dreapta al prim-ministrului Giorgia Meloni de a echilibra o abordare dură a migraţiei ilegale cu unele deschideri pentru migranţii legali, scrie Reuters.

Italia are una dintre cele mai vechi şi mai rapide scăderi demografice din lume şi duce lipsă de forţă de muncă pentru locurile de muncă prost plătite din industria prelucrătoare, industria ospitalităţii şi îngrijirea la domiciliu. Grupurile de antreprenori au încercat, de asemenea, să recruteze forţă de muncă relativ ieftină din ţările mai sărace din afara Uniunii Europene.

Personalul Sant'Egidio va ajuta la selectarea şi recrutarea migranţilor în ţările lor de origine, oferindu-le cursuri de limbă italiană şi pregătire profesională pentru locurile de muncă specifice rezervate pentru ei înainte de a se muta, a declarat organizaţia caritabilă.

Iniţiativa este o ramificaţie a „coridoarelor umanitare” pe care Sant'Egidio le gestionează împreună cu alte organizaţii caritabile creştine, în cadrul cărora peste 7.000 de refugiaţi au primit permisiunea de a intra legal în Italia începând din 2016. Cu toate acestea, cifrele reprezintă o fracţiune din imigraţia globală.

Italia a înregistrat anul trecut aproximativ 158.000 de sosiri ilegale pe mare din Africa de Nord şi peste 16.000 în anul în curs, potrivit datelor ministerului de interne.

Administraţia Meloni a extins numărul de vize de muncă pentru cetăţenii non-UE la 452.000 pentru perioada 2023-2025. De aceste vize beneficiază în mod obişnuit migranţii fără documente care se află deja în Italia şi care se folosesc de aceste cote pentru a-şi legaliza situaţia, iar cererile online pentru acestea au fost masiv suprasolicitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
migrant,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici