Italianul care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie

Procurorii din Roma cer transferul la închisoare a tânărului italian care a agresat-o pe o româncă într-o staţie de metrou din Roma, acesta riscând până la 18 ani de detenţie pentru omor prin imprudenţă, informează ziarul La Stampa.

56 afișări
Imaginea articolului Italianul care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie

Italianul care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie

Românca Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a murit vineri seara, la Spitalul Casilino din Roma, în urma rănilor suferite după ce a fost agresată, pe 8 octombrie, de italianul Alessio Burtone, în staţia de metrou Anagnina.

Procurorii au cerut transferul la închisoare al italianului în vârstă de 20 de ani, care în prezent este în arest la domiciliu. El va fi acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la 18 ani de închisoare.

"Mi-e frică să merg la închisoare. Nu am vrut să fac rău şi să provoc moartea nimănui. Regret profind ce am făcut", a declarat Alessio Burtone.

"Este corect ca acel om să meargă la închisoare, pentru că durerea noastră este imensă, iar Maricica nu mai este", au comunicat rudele româncei.

Adrian, soţul Maricicăi Hăhăianu, este distrus. "O iubeam atât de mult, iar acum nu mai este", i-a spus el Ramonei Bădescu, consilieră a primarului Romei, responsabilă de Relaţiile cu membrii comunităţii românilor.

Bădescu a explicat că Maricica şi soţul ei, părinţii unui copil de trei ani, erau perfect integraţi în Italia. "Soţul victimei suferă foarte mult, dar nu a avut gesturi sau cuvinte violente la adresa agresorului", a declarat Bădescu.

Tatăl agresorului a prezentat scuze şi a anunţat că ar dori să întâlnească rudele victimei pentru a "împărtăşi împreună durerea".

"Şi părinţii agresorului sunt distruşi. Tatăl este dispus să vândă casa pentru a plăti daune", a declarat avocatul tânărului italian.

Prietenii suspectului s-au adunat în faţa casei acestuia, cerând eliberarea lui. Toţi spun că Alessio Burtone este un tânăr liniştit, generos, ataşat de familie.

Autopsia româncei va fi efectuată luni, pentru a se stabili cauza morţii şi motivul pentru care starea ei se înrăutăţise brusc. Înmormântarea româncei va avea loc în România, iar primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat că Municipalitatea se va constitui în parte civilă şi va suporta costurile înmormântării şi transportării corupului neînsufleţit în România.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma). O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici