Iulia Navalnaia îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva lui Putin în ziua alegerilor

Iulia Navalnaia, văduva opozantului regimului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a făcut apel la ruşi să se alăture unui protest în ziua alegerilor, care va avea loc pe 17 martie la prânz, şi să voteze împotriva preşedintelui Vladimir Putin sau să îşi anuleze buletinele de vot.

573 afișări
Imaginea articolului Iulia Navalnaia îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva lui Putin în ziua alegerilor

Iulia Navalnaia îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva lui Putin în ziua alegerilor

Într-o înregistrare pe YouTube, Navalnaia a declarat că după ce a văzut miile de oameni care i-au fost alături la înmormântarea soţului ei nu şi-a pierdut speranţa într-o schimbare în Rusia.

Ea i-a îndemnat pe ruşi să se alăture în 17 martie, zi de alegeri prezidenţiale, unui protest pe care l-a sugerat Navalnîi cu puţin timp înainte să moară, relevă Reuters.

Demersul lui Navalnîi a fost acela că ruşii ar putea protesta împotriva lui Putin fără riscul de a fi arestaţi ieşind cu toţii în masă, în acelaşi timp, în ziua alegerilor, în oraşele din întreaga ţară.

"Trebuie să folosim ziua alegerilor pentru a arăta că existăm şi că suntem mulţi. Suntem oameni reali, vii şi suntem împotriva lui Putin. Trebuie să veniţi la secţia de votare în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră - 17 martie la prânz", a declarat Iulia Navalnaia.

"Ce să facem în continuare? Alegerea vă aparţine. Puteţi vota pentru orice candidat, cu excepţia lui Putin. Puteţi strica buletinul de vot, puteţi scrie <Navalnîi> cu litere mari pe el. Şi chiar dacă nu vedeţi deloc rostul votului, puteţi veni şi sta la secţia de votare, apoi să vă întoarceţi şi să plecaţi acasă", a mai spus Iulia Navalnaia.

De la moartea soţului ei, Navalnaia a promis că îşi va continua activitatea şi a avut mai multe apariţii politice în Occident, inclusiv o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden şi discursuri la Conferinţa de Securitate de la Munchen şi în Parlamentul European.

Pe de altă parte, Kremlinul a negat acuzaţiile aduse de Navalnaia că Putin ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi şi a refuzat să comenteze reacţia publică la moartea şi înmormântarea acestuia. Certificatul său de deces a precizat că a murit din cauze naturale, la vârsta de 47 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici