Iulia Timoşenko respinge acuzaţiile privind asasinarea unui deputat, declarându-se "şocată"

Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, s-a declarat "şocată" de inculparea pentru organizarea asasinării unui deputat în 1996, respingând acuzaţiile procurorilor ucraineni, conform declaraţiei avocatului său.

592 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko respinge acuzaţiile privind asasinarea unui deputat, declarându-se "şocată"

Iulia Timoşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Declar cu fermitate că nu am avut nicio legătură cu tragicul asasinat care l-a avut ca victimă pe deputatul Evgheni Cecerban", a afirmat Timoşenko, într-o declaraţie prezentată de avocatul său, Serghi Vlasenko.

"Ştiu că, la fel ca mine, sunteţi toţi şocaţi de noile acuzaţii", a continuat fostul premier, care a catalogat acuzaţiile drept simptome ale "isteriei" şi "agoniei" regimului preşedintelui Viktor Ianukovici.

Parchetul General din Ucraina o suspectează pe Iulia Timoşenko, deja condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, că a organizat uciderea unui deputat în 1996. "Elementele anchetei demonstrează că Iulia Timoşenko a comandat asasinatul împreună cu Pavel Lazarenko", un fost premier ucrainean aflat în detenţie în Statele Unite, afirmă procurorul-general Viktor Pchonka.

Timoşenko, până acum martor în acest dosar, este acuzată că a plătit 2,3 milioane de dolari pentru asasinarea deputatului Evghen Cecerban, ucis în 1996, împreună cu soţia, pe pista aeroportului din Doneţk. La rândul său, Lazarenko ar fi oferit 500.000 de dolari pentru asasinat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici