Iuşcenko s-a recuperat aproape complet în urma otrăvirii cu dioxină

Doctorii au eliminat aproape în totalitate dioxina din organismul preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko, a anunţat luni medicul său, în cadrul unei conferinţe de presă, informează RIA Novosti în pagina electronică.

28 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko s-a recuperat aproape complet în urma otrăvirii cu dioxină

Iuşcenko s-a recuperat aproape complet în urma otrăvirii cu dioxină

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, care îl citează pe doctorul Rostislav Valihnovski, "dioxina a fost eliminată în proporţie de 95 la sută din organismul preşedintelui, şi, mulţumită lui Dumnezeu, starea sa este normală şi stabilă". El a precizat că preşedintele se simte bine.

Iuşcenko s-a îmbolnăvit la puţin timp după un dineu de la 5 septembrie 2004 cu directorul de atunci al serviciilor securitate, Igor Smeşko, şi cu adjunctul acestuia, Volodimir Saţiuk, pe care îi invitase să discute despre campania electorală din 2004.

În următoarea zi, doctorii ucraineni l-au diagnosticat cu intoxicaţie alimentară, iar după patru zile, timp în care starea sa de sănătate nu se îmbunătăţise, Iuşcenko a fost transportat la clinica Rudolfinerhaus din Viena, pe a părăsit-o în aceeaşi lună pentru a lua parte la campania electorală.

Medicii specialişti din Statele Unite, Austria şi Marea Britanie, care l-au consultat, au avut păreri împărţite în privinţa cauzelor bolii sale, dar la sfârşitul lui 2004, clinica Rudolfinerhaus a confirmat că preşedintele fusese otrăvit cu dioxină.

În urma incidentului, Viktor Iuşcenko a fost desfigurat, existând o serie de teorii contradictorii privind identitatea persoanei care l-a otrăvit sau care puneau la îndoială otrăvirea sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici