Ivanka Trump acceptă un premiu al statului ceh în numele mamei sale, Ivana

Fiica fostului preşedinte american Donald Trump, Ivanka, a acceptat un premiu al statului ceh care o onorează pe regretata sa mamă Ivana, care a emigrat în Statele Unite în anii 1970, dar a păstrat legături strânse cu ţara sa natală.

300 afișări
Imaginea articolului Ivanka Trump acceptă un premiu al statului ceh în numele mamei sale, Ivana

FOTO Twitter

Preşedintele ceh Milos Zeman a onorat-o vineri seara pe Ivana Trump, care a murit la vârsta de 73 de ani în iulie, dar a onorat şi alte persoane, printre care jucătorul de tenis Ivan Lendl, luptătorul din rezistenţa antinazistă Josef Masin şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Un reprezentant al ambasadei Ucrainei la Praga a acceptat premiul în numele lui Zelenski.

Ivanka Trump, care a fost însoţită de soţul ei Jared Kushner şi de fratele mai mare Donald Jr. s-a întâlnit în privat cu Zeman înainte de ceremonia de la Castelul din Praga.

Născută Ivana Marie Zelnickova în Cehoslovacia, Ivana Trump a crescut în Zlin, la aproximativ 300 km de Praga. Ea l-a întâlnit pe Donald Trump într-o excursie de modeling la New York în 1976 şi a devenit prima sa soţie, căsătorindu-se după 9 luni de la întâlnire.

Cuplul a avut trei copii împreună şi a divorţat în 1992.

Ivana Trump a declarat pentru postul de televiziune CBS în 2017 că Trump i-a oferit rolul de ambasador în Republica Cehă, dar că a refuzat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici