JAF SPECTACULOS la Muzeul Naţional Etrusc din Roma

Câţiva hoţi au pătruns, lansând fumigene, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Villa Giulia, administrată de Muzeul Naţional Etrusc din Roma, de unde au furat mai multe bijuterii, au anunţat poliţiştii italieni, duminică.

193 afișări
Imaginea articolului JAF SPECTACULOS la Muzeul Naţional Etrusc din Roma

Jaf cu fumigene, la Muzeul Naţional Etrusc din Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hoţii - în număr de doi sau trei, după toate probabilităţile - au forţat una dintre uşile de la Villa Giulia, unul dintre cele mai importante muzee din Roma, aflat lângă parcul din jurul Villa Borgheze, în cartierul rezidenţial Parioli.

Ei au aruncat în interiorul clădirii mai multe fumigene, creând astfel o diversiune, pentru a-i dezorienta pe paznici, incapabili să vadă pe ecranele camerelor de securitate ce se întâmpla în sălile muzeului.

Agenţii de securitate au pornit imediat în cercetare şi au telefonat la numărul de urgenţă 112, în timp ce hoţii au reuşit să iasă din muzeu fără să fie văzuţi.

Spărgând un geam cu ajutorul unei bare din fier sau a unui topor, răufăcătorii au luat cu ei bijuterii din secolul al XIX-lea, provenind din colecţia Castellani, una dintre cele mai importante ale muzeului. Aceasta a fost donată statului italian în 1919 şi conţine peste o mie de obiecte şi fragmente de obiecte antice şi moderne. Cu toate acestea, se pare că obiectele furate nu ar fi dintre cele mai importante.

Colecţiile etrusce din Villa Giulia sunt printre cele mai importante din lume şi oferă informaţii preţioase despre această civilizaţie strălucitoare din Antichitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici