James Cleverly s-a deplasat la Kiev pentru discuţii despre conflict şi despre summitul NATO

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski despre viitorul summit NATO, programat în iulie.

488 afișări
Imaginea articolului James Cleverly s-a deplasat la Kiev pentru discuţii despre conflict şi despre summitul NATO

James Cleverly s-a deplasat la Kiev pentru discuţii despre conflict şi despre summitul NATO

"Suntem foarte recunoscători pentru susţinerea pe care Marea Britanie a furnizat-o şi continuă să o furnizeze Ucrainei", a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

James Cleverly a vorbit cu Volodimir Zelenski despre pregătirile pentru summitul NATO programat în iulie în Lituania şi despre planul de pace elaborat de Administraţia de la Kiev, conform agenţiei Reuters.

James Cleverly a afirmat, săptămâna trecută, că Ucraina are dreptul "legitim" de a comite atacuri pe teritoriul Rusiei, argumentând că astfel de operaţiuni sunt necesare pentru a respinge invazia rusă, declaraţiile fiind o disociere de poziţia publică a SUA.

Rusia poate considera Marea Britanie "ţintă legitimă" întrucât aprovizionează Ucraina cu armament, a avertizat, în replică, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici