Japonia consideră că decizia Statelor Unite privind Iranul va avea un impact limitat

Ministrul Industriei şi Comerţului din Japonia, Hiroshige Seko, a declarat marţi că Administraţia de la Tokyo prevede un impact limitat în urma deciziei Statelor Unite de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian, relatează Reuters.

386 afișări
Imaginea articolului Japonia consideră că decizia Statelor Unite privind Iranul va avea un impact limitat

Japonia consideră că decizia Statelor Unite privind Iranul va avea un impact limitat

Seko a declarat că Guvernul japonez nu este îngrijorat în ceea ce priveşte rezerva naţională de petrol, în urma anunţului făcut de Administraţia preşedintelui Donald Trump.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

Decizia ar urma să intre în vigoare în data de 1 mai.

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici