Japonia, inclusiv regiunea oraşului Tokyo, ar putea fi grav afectată de Hagibis, cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii - FOTO, VIDEO

Autorităţile nipone au recomandat evacuarea a sute de mii de persoane în condiţiile în care regiunea centrală a Japoniei, inclusiv capitala ţării, Tokyo, ar putea fi afectată în weekend de cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii, informează cotidianul The Guardian.

6213 afișări
Imaginea articolului Japonia, inclusiv regiunea oraşului Tokyo, ar putea fi grav afectată de Hagibis, cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii - FOTO, VIDEO

Japonia, inclusiv regiunea oraşului Tokyo, ar putea fi afectată de cel mai distrugător taifun din ultimele şase decenii

Meteorologii niponi prognozează că taifunul Hagibis ar putea fi cel mai distrugător fenomen de acest fel după anul 1958, atunci când peste 1200 de persoane au decedat în Japonia din cauza unui taifun masiv.

Mai multe autorităţi municipale au emis avize de evacuare pentru zonele cu risc deosebit, inclusiv unele aflate în regiunea capitalei Japoniei, Tokyo, a transmis postul public NHK, care a precizat că patru persoane au fost rănite, sâmbătă, în prefectura Chiba, la est de Tokyo, unde rafalele puternice de vânt au spulberat acoperişurile unor clădiri.

Magazinele şi fabricile au fost închise în mai multe zone ca măsură de precauţie, iar organizatorii Cupei Mondiale de rugby au anunţat, joi, că două partide au fost anulate pe motive de siguranţă, din cauza taifunului.

Cupa Mondială de rugby nu este singurul eveniment afectat de taifunul Hagibis. Duminică va avea loc şi Marele Premiu al Japoniei, pe circuitul Suzuka. Organizatorii Formula 1 au anunţat că au anulat toate cursele de pregătire şi calificare programate sâmbătă.

Meteorologii prognozează că în zona de coastă pacifică a insulei Honshu, cea mai populată din Japonia, se vor înregistra valuri înalte, care ar putea provoca inundaţii şi alunecări de teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici