Japonia intenţionează să dezvolte un avion de vânătoare "invizibil"

Ministerul japonez al Apărării a decis să dezvolte, în termen de cinci ani, un avion de vânătoare "invizibil", primul model conceput de Japonia de la sfârşitul anilor '70, a anunţat, sâmbătă, cotidianul Tokyo Shimbun, citat de AFP.

5 afișări
Imaginea articolului Japonia intenţionează să dezvolte un avion de vânătoare "invizibil"

Japonia intenţionează să dezvolte un avion de vânătoare "invizibil"

Autorităţile de la Tokyo ar fi vrut să cumpere avioane de vânătoare americane de ultimă generaţie F-22 Raptor, care pot depăşi sistemele radar zburând cu 1,8 Mach, însă legislaţia americană interzice pentru moment exportul acestui model.

Ca urmare, Ministerul japonez al Apărării a decis să construiască propriul aparat, propunându-şi ca primul zbor de încercare să aibă loc peste cinci ani.

Avioanele de luptă americane F-15, cele mai avansate din dotarea forţelor aeriene nipone, sunt produse sub licenţă în Japonia.

Presa japoneză afirmă că fondurile necesare dezvoltării avionului vor fi incluse în proiectul de buget pentru 2008 - 2009, iar Ministerul Apărării a confirmat că "studiază un proiect de avion invizibil".

În cazul concretizării planurilor, acesta va fi primul avion de luptă proiectat de Japonia după modelul Mitsubishi F-1, care a efectuat primul zbor în 1978. În prezent, aproape toate cele 77 de exemplare construite au fost retrase din serviciu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici