Japonia îşi propune să distrugă orice rachetă nord-coreeană

Japonia îşi propune să distrugă orice rachetă nord-coreeană care îi încalcă teritoriul şi face pregătiri în acest sens, a declarat luni ministrul său al apărării, după ce Coreea de Nord a informat Japonia despre un plan de lansare a unui satelit între 31 mai şi 11 iunie.

954 afișări
Imaginea articolului Japonia îşi propune să distrugă orice rachetă nord-coreeană

Japonia îşi propune să distrugă orice rachetă nord-coreeană

Coreea de Nord, ţară înarmată nuclear, afirmă că şi-a finalizat primul său satelit militar de spionaj, iar liderul Kim Jong Un a aprobat ultimele pregătiri pentru o lansare în vederea plasării acestuia pe orbită.

Analiştii spun că un satelit militar ar spori capacitatea de supraveghere a Coreei de Nord şi ar îmbunătăţi capacitatea acesteia de a lovi ţinte în caz de război.

„Vom lua măsuri distructive împotriva rachetelor balistice şi a altor rachete care se confirmă că vor ateriza pe teritoriul nostru”, a declarat Ministerul japonez al Apărării.

Ministerul a precizat că va folosi rachetele sale Standard Missile-3 (SM-3) sau Patriot Missile PAC-3 pentru a distruge o rachetă nord-coreeană.

Coreea de Nord a întreprins, de asemenea, o serie de teste cu rachete şi arme în ultimele luni, inclusiv o nouă rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid.

Coreea de Nord a informat paza de coastă japoneză cu privire la lansarea planificată între 31 mai şi 11 iunie, a declarat un oficial al pazei de coastă pentru Reuters, confirmând un raport al televiziunii publice NHK şi al altor mass-media.

Secretarul-şef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că orice lansare efectuată de Coreea de Nord, chiar dacă este denumită lansare de satelit, afectează siguranţa cetăţenilor japonezi.

„Guvernul recunoaşte că există posibilitatea ca satelitul să treacă pe teritoriul ţării noastre”, a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat reporterilor că orice lansare de rachetă nord-coreeană ar reprezenta o încălcare gravă a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

„Îndemnăm cu tărie Coreea de Nord să se abţină de la lansare”, a declarat anterior biroul premierului pe Twitter, adăugând că va coopera „cu ţările relevante, cum ar fi SUA şi Coreea de Sud”.

Aliatul de nădejde al SUA, Japonia, va face tot posibilul să colecteze şi să analizeze informaţiile de la lansare, a precizat acesta.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat în luna mai o instalaţie militară de sateliţi, a relatat presa de stat nord-coreeană KCNA.

Presa nord-coreeană a criticat anterior planurile Coreei de Sud, ale Statelor Unite şi ale Japoniei de a face schimb de date în timp real cu privire la lansările sale de rachete, descriindu-le pe cele trei ca discutând "măsuri sinistre" pentru întărirea cooperării militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
japonia,
rachetă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici