Japonia lansează un APEL către SUA şi comunitatea internaţională înaintea întâlnirii istorice Trump-Kim Jong Un

Japonia îndeamnă Statele Unite şi comunitatea internaţională să menţină sancţiunile şi modalităţile de monitorizare asupra Coreei de Nord, avertizând că Phenianul obişnuieşte să nu respecte angajamentele asumate, informează site-ul agenţiei Associated Press.

4959 afișări
Imaginea articolului Japonia lansează un APEL către SUA şi comunitatea internaţională înaintea întâlnirii istorice Trump-Kim Jong Un

Japonia lansează un APEL către SUA şi comunitatea internaţională înaintea întâlnirii istorice Trump-Kim Jong Un

Itsunori Onodera, ministrul nipon al Apărării, a amintit că regimul din Coreea de Nord anunţase şi în anul 1994 că va renunţa la programul de înarmare nucleară, dar a continuat activităţile în secret, iar anul trecut a ameninţat ţările vecine cu atacuri.

"Ţinând cont de modul în care Coreea de Nord s-a comportat în trecut, cred că este important să nu recompensăm această ţară doar pentru că a acceptat dialogul", a declarat Itsunori Onodera, referindu-se la planul preşedintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

"Am asistat la repetarea unor evenimente în istorie, când Coreea de Nord a anunţat renunţarea la arme nucleare, prezentându-se drept un stat conciliant, dar apoi a schimbat abordarea, blocând toate eforturile de pace. Singura modalitate de instaurare a păcii în Peninsula Coreea este ca Phenianul să adopte măsuri concrete de renunţare totală, în mod verificabil şi ireversibil, la toate armele de distrugere în masă şi la stocurile balistice, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU", a subliniat oficialul japonez.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri seară că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pe 12 iunie, deşi acum o săptămână anulase întrevederea. Donald Trump a abandonat linia politică a administraţiilor de la Washington, care au refuzat lansarea negocierilor bilaterale cu Phenianul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici