Javier Solana: Phenianul ştia că nu trebuie să lanseze o rachetă şi se expune sancţiunilor

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Javier Solana, a subliniat duminică faptul că nord-coreenii "ştiau că nu trebuie" să lanseze o "rachetă" şi că se expun în cunoştinţă de cauză sancţiunilor Consiliului de Securitate al ONU.

13 afișări
Imaginea articolului Javier Solana: Phenianul ştia că nu trebuie să lanseze o rachetă şi se expune sancţiunilor

Javier Solana: Phenianul ştia că nu trebuie să lanseze o rachetă şi se expune sancţiunilor

"Trebuie să fim preocupaţi şi a trebuit să reacţionăm cu toţii în această dimineaţă deoarece Coreea de Nord ştia că nu trebuia să facă acest lucru" a declarat Javier Solana pentru postul spaniol de radio Cadena Ser, la Praga, unde urma să participe la summitul UE-SUA.

"Unul dintre lucrurile pe care nu puteau şi pe care nu trebuiau să le facă era lansarea unei rachete, precum au făcut-o", a menţionat Solana.

"În consecinţă vor exista sancţiuni sau cel puţin va exista o dezbatere în Consiliul de Securitate" al ONU, a adăugat el. Potrivit lui Solana, Coreea de Nord este în continuare "o ţară imprevizibilă".

Coreea de Nord a sfidat avertismentele comunităţii internaţionale, efectuând duminică o lansare controversată a unei rachete.

Phenianul a afirmat că a plasat un satelit pe orbită, dar Statele Unite consideră că a testat o rachetă cu rază lungă de acţiune.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică pentru a discuta despre implicaţiile acestui tir, la solicitarea Japoniei şi a Statelor Unite, care consideră că lansarea constituie o încălcare a rezoluţiilor anterioare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici