Jean-Claude Juncker: Marea Britanie va fi cea mai afectată de un Brexit fără acord

Un Brexit fără acord va afecta Marea Britanie mai mult decât restul Europei indiferent de ceea ce pretinde Guvernul lui Boris Johnson, a declarat sâmbătă Jean-Claude Juncker, relatează site-ul agenţiei Reuters.

7309 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker: Marea Britanie va fi cea mai afectată de un Brexit fără acord

Jean-Claude Juncker: Marea Britanie va fi cea mai afectată de un Brexit fără acord

Marea Britanie încearcă să pună presiune pe Uniunea Europeană pentru a renegocia acordul pentru Brexit.

"Dacă va fi vorba despre un Brexit fără acord, acesta nu ar fi în interesul nimănui, însă Marea Britanie va pierde cel mai mult", a declarat Juncker.

"Suntem pregătiţi pe deplin, chiar dacă sunt persoane în Marea Britanie care cred că nu suntem pregătiţi pentru un Brexit fără acord", a adăugat acesta.

Uniunea Europeană a transmis în repetate rânduri că acordul negociat între oficialii de la Bruxelles şi Theresa May, privind ieşirea Marii Britanii din UE, nu va fi renegociat.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Taguri:
ue,
m.britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici