Jean-Claude Juncker şi Martin Schulz se vor confrunta pe 13 mai într-o dezbatere televizată

Cei doi principali candidaţi la preşedinţia Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker (PPE, conservator) şi Martin Schulz (social-democrat), se vor confrunta pe 13 mai într-o dezbatere televizată de postul de televiziune LCI, a anunţat miercuri canalul privat francez.

166 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker şi Martin Schulz se vor confrunta pe 13 mai într-o dezbatere televizată

Martin Schulz si Jean Claude-Juncker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezbaterea dintre luxemburghezul Jean-Claude Juncker şi germanul Martin Schulz, moderată de jurnalistul Michel Field, va începe la ora locală 18.30 (19.30, ora României) şi va dura o oră, a precizat canalul francez.

Ministrul francez al Culturii, Aurélie Filippetti, a sesizat miercuri Consiliul Superior al Audiovizualului, cerând ca "dezbaterile privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene (CE) să fie difuzate pe scară largă" de LCI.

De câteva zile, o polemică a izbucnit asupra modalităţii de difuzare a dezbaterii între cei cinci candidaţi la preşedinţia CE, programată pe 15 mai la ora 19.00 GMT (22.00, ora României).

Aproximativ 30 de candidaţi francezi la alegerile europene au solicitat ca France Télévisions să transmită în direct această "mare dezbatere", pe care grupul intenţionează să o difuzeze doar pe Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici