ULTIMATUMUL dat Marii Britanii de UE expiră astăzi: Jean-Claude Juncker va discuta despre Brexit cu reprezentanţii Parlamentului European, înaintea întâlnirii oficiale cu Theresa May

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, va purta, luni, discuţii pe tema Brexit cu reprezentanţii Parlamentului European, înaintea întâlnirii cu prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1788 afișări
Imaginea articolului ULTIMATUMUL dat Marii Britanii de UE expiră astăzi: Jean-Claude Juncker va discuta despre Brexit cu reprezentanţii Parlamentului European, înaintea întâlnirii oficiale cu Theresa May

Jean-Claude Juncker va discuta despre Brexit cu reprezentanţii Parlamentului European, înaintea întâlnirii oficiale cu Theresa May

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunţat, duminică, faptul că Juncker va avea luni dimineaţă o întrevedere cu negociatorul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, dar şi cu alţi europarlamentari, înaintea întrevederii oficiale cu Theresa May.

Ulterior, preşedintele Comisiei Europene va avea o întâlnire de lucru cu premierul Marii Britanii.

Tot luni expiră şi termenul limită dat Guvernului britanic pentru a face o ofertă finală privind condiţiile de la graniţa irlandeză, înainte ca şefii de guvern din UE să decidă dacă a fost înregistrat "un progres suficient" în ceea ce priveşte acordul de Brexit, pentru a deschide ulterior discuţiile asupra relaţiilor comerciale viitoare.

Dacă Londra îndeplineşte cele trei condiţii esenţiale cerute de Bruxelles- factura de Brexit, drepturile cetăţenilor şi frontiera irlandeză - atunci liderii europene ar putea demara negocierile comerciale în cadrul summitului din 14-15 decembrie.

În luna decembrie, liderii Uniunii Europene vor decide dacă negocierile cu Marea Britanie pe tema Brexit vor putea trece la etapa viitoarelor relaţii bilaterale. Bruxellesul aşteaptă progrese în discuţiile pe tema obligaţiilor financiare ale Londrei, dar şi în cazul situaţiei imigranţilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic şi al frontierei dintre Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, şi Irlanda, stat UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici