Carles Puigdemont va rămâne în Belgia cel puţin până la alegerile regionale din Catalonia, afirmă avocatul său

Fostul lider al Cataloniei, Carles Puigdemont, va rămâne în Belgia cel puţin până după alegerile regionale ce vor avea loc pe 21 decembrie, a declarat Jaume Alonso-Cuevillas, avocatul lui Puigdemont, relatează site-ul Politico.eu.

521 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont va rămâne în Belgia cel puţin până la alegerile regionale din Catalonia, afirmă avocatul său

Carles Puigdemont va rămâne în Belgia cel puţin până la alegerile regionale din Catalonia, afirmă avocatul său

Carles Puigdemont a plecat în Belgia alături de alţi foşti patru membri ai Guvernului regional catalan, după ce Executivul de la Madrid a dispus suspendarea autonomiei regiunii care a adoptat în mod unilateral o declaraţie de independenţă la sfârşitul lunii octombrie.

”Indiferent de ce se va întâmpla, ei vor rămâne în Belgia cel puţin până la 21 decembrie şi estimez că această perioadp s-ar putea chiar până la jumătatea lunii ianuarie” a declarat avocatul fostului lider al Cataloniei.

Pe numele lui Puigdemont şi a celorlalţi foşti lideri catalani care au plecat în Belgia au fost emise mandate europene de arestare, deoarece autorităţile spaniole vor ca aceştia să fie judecaţi pentru rebeliune şi pentru utilizarea abuzivă a fondurilor publice.

”Indiferent ce decizie va lua justiţia belgiană cu privire la extrădarea lui Puigdemont şi a foştilor miniştri, întregul proces va mai dura, pentru că va exista un recurs”, a adăugat avocatul lui fostului lider catalan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici