Jean-Marie Le Pen a fost audiat în legătură cu suspendarea sa din Frontul Naţional

Jean-Marie Le Pen a fost audiat, vineri, la Tribunalul de Mare Instanţă din Nanterre în legătură cu suspendarea sa, la 4 mai, din partidul Frontul Naţional, condus de fiica sa Marine Le Pen, relatează Reuters în pagina electronică.

87 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen a fost audiat în legătură cu suspendarea sa din Frontul Naţional

Jean-Marie Le Pen a fost audiat în legătură cu suspendarea sa din Frontul Naţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sancţiunile pronunţate de Biroul Executiv al Frontului Naţional "au fost luate ilegal, anormal şi excesiv", a declarat Jean-Marie Le Pen pentru presă la finalul audierii.

Conducerea Frontului Naţional l-a suspendat la 4 mai pe Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 86 de ani, din calitatea sa de aderent al partidului.

Cofondatorul şi preşedintele de onoare al partidului de extremă-dreapta a sesizat la 3 iunie Tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine) în legătură cu cazul său.

În schimb, Marine Le Pen a declarat, vineri dimineaţă, că nu are nicio "teamă" în privinţa finalului procedurii judiciare.

"Justiţia va constata că procedura care a fost utilizată este perfect legală", a spus ea pentru LCI şi Radio Classique.

"Drepturile lui Jean-Marie Le Pen au fost repectate în totalitate", a adăugat ea.

Decizia în cazul suspendării din Frontul Naţional a lui Jean-Marie Le Pen va fi pronunţată la 2 iulie.

Războiul deschis între Jean-Marie Le Pen şi fiica sa Marine a fost declanşat după un interviu al liderului de extremă-dreapta pentru săptămânalul "Rivarol", în care acesta îl reabilita pe mareşalul Petain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici