Jean-Marie Le Pen, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel din Paris

Curtea de Apel din Paris l-a condamnat joi la trei luni de închisoare cu suspendare şi 10.000 de euro amendă pe fostul lider al extremei drepte Jean-Marie Le Pen pentru că a declarat că ocupaţia germană din Franţa în cel de-al Doilea Război Mondial nu a fost "deosebit de inumană".

87 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel din Paris

Jean-Marie Le Pen, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această pedeapsă pentru "contestarea crimelor împotriva umanităţii" este o confirmare a celei pronunţate de tribunalul corecţional din Paris în 2008.

Fondatorul şi preşedintele de onoare al Frontului Naţional şi avocatul acestuia au fost absenţi de la audiere.

La 8 februarie 2008, tribunalul corecţional din Paris l-a declarat pe Le Pen vinovat de "apologia crimelor de război" şi de "contestarea crimei împotriva umanităţii", în urma declaraţiilor publicate în ianuarie 2005 de săptămânalul de extremă dreapta Rivarol.

Le Pen a declarat atunci că "în Franţa, cel puţin, ocupaţia germană nu a fost deosebit de inumană, chiar dacă au fost greşeli, inevitabile într-o ţară cu 550.000 de kilometri pătraţi".

Candidat la alegerile prezidenţiale de mai multe ori şi ajuns la balotaj în 2002, Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 83 de ani, i-a cedat conducerea partidului în ianuarie 2011 fiicei sale, Marine, care candidează la alegerile prezidenţiale din aprilie-mai 2012. El este eurodeputat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici