Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei, a anunţat că se va retrage din Partidul Socialist

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a anunţat, joi, că plănuieşte să se retragă din formaţiunea politică de centru-stânga, Partidul Socialist, după ce mai mulţi colegi i-au sugerat să aleagă între preşedintele Emmanuel Macron şi opoziţie, informează site-ul Politico.eu.

243 afișări
Imaginea articolului Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei, a anunţat că se va retrage din Partidul Socialist

Jean-Yves Le Drian a anunţat că se va retrage din Partidul Socialist

Anunţul a fost făcut după ce mai mulţi membri ai Partidului Socialist i-au cerut omului politic să facă o alegere între guvernul susţinut de Emmanuel Macron şi partidul de opoziţie.

Jean-Yves Le Drian a ocupat anterior funcţia de ministru al Apărării, înainte de a se alătura cabinetului lui Macron, o mişcare despre preşedintele interimar al Partidului Socialist, Rachid Temal, consideră că îl transformă pe Le Drian în liderul "de facto" al partidului lui Macron, La République En Marche (LRM).

Cu toate acestea, Le Drian susţine că nu are de gând să se alăture formaţiunii politice LRM.

"Părăsesc Partidul Socialist cu multe emoţii, fiind membru de 44 de ani, dar şi cu multă mândrie, fiind implicat în campanii ale fostului Preşedinte François Mitterrand, ale lui Lionel Jospin şi François Hollande ", a declarat Le Drian.

Ministrul de Externe şi-a criticat propriul partid pentru opoziţia "copilărească" faţă de Guvern, adăugând că Emmanuel Macron reprezintă "singura cale de transformare a ţării".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici