Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a avut două CONTACTE cu ambasadorul RUS în timpul campaniei prezidenţiale/ Reacţia procurorului

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a discutat de două ori cu ambasadorul Rusiei la Washington în timpul campaniei prezidenţiale din SUA, potrivit presei americane, însă Sessions dezminte aceste informaţii, relatează The Associated Press.

1020 afișări
Imaginea articolului Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a avut două CONTACTE cu ambasadorul RUS în timpul campaniei prezidenţiale/ Reacţia procurorului

Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a discutat de două ori cu ambasadorul RUS în timpul campaniei prezidenţiale

Jeff Sessions a reiterat faptul că nu a avut legături cu Rusia pe parcursul campaniei prezidenţiale

Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a negat din nou faptul că s-ar fi întâlnit cu oficialii ruşi pentru a discuta alegerile prezidenţiale din 2016, informează CNN.

El a dezminţit din nou faptul că s-ar fi întâlnit de două ori cu ambasadorul rus în anul 2016.

Procurorul General al Statelor Unite a declarat postului NBC News că informaţiile despre o posibilă legătură între el şi Rusia sunt ”incredibile”.

Departamentul de Justiţie nu a negat faptul că actualul procuror general l-a întâlnit pe ambasadorul rus în septembrie 2016, dar a comunicat că Sessions a avut această întrevedere în calitate de membru al Comitetului Senatului pentru forţele armate şi nu a fost abordat subiectul alegerilor prezidenţiale.

”Nu m-am întâlnit nicicând cu niciun rus pentru a discuta despre campania politică”, a spus Sessions.

Potrivit presei americane, în luna ianuarie, cu ocazia audierii sale pentru confirmare în funcţia de procuror general, Sessions nu a dezvăluit aceste presupuse discuţii atunci când a fost întrebat despre contactele unor membri ai echipei de campanie al lui Donald Trump cu oficialii ruşi.

Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a avut două CONTACTE cu ambasadorul RUS în timpul campaniei prezidenţiale

După dezvăluirile pe acestă temă făcute de cotidianul The Washington Post, mai mulţi membri ai Congresului i-au cerut lui Sessions să nu se implice în ancheta Departamentului de Justiţie cu privire la presupusele imixtiuni ruse în campania prezidenţială din SUA.

În luna ianuarie, cu ocazia audierii sale pentru confirmare în funcţia de procuror general, Sessions nu a dezvăluit aceste discuţii atunci când a fost întrebat despre contactele unor membri ai echipei de campanie al lui Donald Trump cu oficialii ruşi.

La audieri, senatorul Al Franken l-a întrebat pe Sessions ce ar face dacă ar primi dovezi că cineva din echipa de campanie a lui Trump s-a aflat în contact cu Guvernul rus în timpul campaniei electorale.

Sessions a răspuns că "nu este la curent cu niciuna din aceste activităţi"

"Am fost desemnat o dată sau de două ori drept reprezentant în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu ruşii şi nu pot comenta despre asta", a adăugat procurorul general.

Sessions a fost un reprezentant proeminent al lui Donald Trump în timpul cursei pentru Casa Albă, participând activ la campania electorală în favoarea miliardarului.

Sarah Flores, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Justiţie, a declarat că răspunsul procurorului general nu a fost o minciună pentru că fostul senator a fost întrebat despre presupusele contacte între echipa lui Trump şi Rusia şi nu despre discuţiile pe care le-a avut Sessions în calitate de membru al Comisiei pentru forţele armate.

Anul trecut, Sessions a avut peste 25 de discuţii cu ambasadori străini în calitate de senator şi s-a întâlnit de două ori cu ambasadorul rus, Sergei Kislyak, potrivit Departamentului de Justiţie.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri seara, procurorul general a declarat că "nu m-am întâlnit niciodată cu vreun oficial rus pentru a discuta probleme de campanie. Nu am nicio idee despre ce este vorba. Este fals".

Liderul grupului minoritar din Camera Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat pe Sessions că a "minţit sub jurământ" şi a cerut demisia acestuia.

"Dacă este adevărat că Sessions s-a întâlnit cu ambasadorul (rus) Kislyak, şi a omis să dezvăluie acest lucru în timpul audierilor pentru confirmare, atunci este esenţial să se auto-excludă din orice rol în ceea ce priveşte ancheta referitoare la legăturile campaniei lui Trump cu ruşii", a declarat democratul Adam Schiff, membru în Comisia pentru serviciile de informaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici