Irakul nu va fi inclus în noua ordonanţă ANTIIMIGRAŢIE a lui Donald Trump. Care a fost poziţia PENTAGONULUI

Noua ordonanţă antiimigraţie pe care o va adopta preşedintele SUA, Donald Trump, nu va mai viza cetăţenii din Irak, afirmă oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington citaţi de site-ul agenţiei Associated Press.

1187 afișări
Imaginea articolului Irakul nu va fi inclus în noua ordonanţă ANTIIMIGRAŢIE a lui Donald Trump. Care a fost poziţia PENTAGONULUI

Irakul nu va fi inclus în noua ordonanţă ANTIIMIGRAŢIE a lui Donald Trump. Care a fost poziţia PENTAGONULUI (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Donald Trump urmează să emită o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie peste câteva zile, după ce măsurile luate acum câteva săptămâni au fost contestate şi blocate parţial de justiţie.

Patru oficiali au declarat agenţiei Associated Press că decizia de excludere a Irakului de pe listă a fost luată la solicitarea Pentagonului şi Departamentului de Stat, care au evidenţiat rolul important al Bagdadului în operaţiunile militare contra reţelei teroriste Stat Islamic

Cetăţenii din celelalte şase ţări vizate de ordonanţa emisă iniţial de Donald Trump vor fi afectaţi de noile măsuri. Este vorba de cetăţenii din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, care vor rămâne vizaţi de interdicţii de călătorie pe teritoriul american cel puţin 90 de zile.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis măsuri dure de combatere a imigraţiei ilegale şi a infracţionalităţii, inclusiv prin construirea unui zid la frontiera cu Mexicul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici