Jeremy Corbyn confirmă că laburiştii vor ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală UE, cu o condiţie însă

Liderul partidului britanic de opoziţie, Jeremy Corbyn, a confirmat faptul că laburiştii vor ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Vamală, dar condiţia este ca statul britanic să aibă rol decisiv în viitoarele afaceri, informează site-ul cotidianului The Guardian.

434 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn confirmă că laburiştii vor ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală UE, cu o condiţie însă

Jeremy Corbyn confirmă că laburiştii vor ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală UE, cu o condiţie însă

"Am argumentat de mult timp că o uniune vamală este o opţiune viabilă pentru înţelegerea finală. Aşadar, Partidul Laburist vrea să negocieze o nouă uniune vamală între UE şi Marea Britanie, care să asigure că nu există taxe în ceea ce priveşte exportul cu Europa şi evitarea unei frontiere stricte", a declarat acesta.

"Laburiştii respectă rezultatul referendumului şi faptul că Marea Britanie va părăsi UE. Cu toate acestea, nu vom susţine nicio înţelegere care va cauza pagube permanente locurilor de muncă, drepturilor omului şi standardelor de viaţă", a adăugat acesta.

Liderul opoziţiei a spus că noua relaţie cu Blocul comunitar trebuie să asigure dezvoltarea programului economic al Marii Britanii, transformând-o într-o economie a secolului 21 care este benefică "pentru mulţi, nu pentru puţini".

Guvernul Theresa May a transmis la începutul acestei luni că exclude posibilitatea rămânerii într-o uniune vamală cu Bruxelles-ul post-Brexit. În acest context, Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, a cerut Marii Britanii, după întrevederea cu premierul Theresa May şi cu ministrul pentru Brexit, David Davis, să clarifice modul în care vede viitoarea relaţie bilaterală după 29 martie 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici