Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic asediază un oraş din apropiere de Bagdad

Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au încercuit marţi Amriyat al-Falluja, unul dintre ultimele fiefuri ale armatei din provincia Al-Anbar, la vest de Bagdad, potrivit şefului poliţiei locale.

1385 afișări
Imaginea articolului Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic asediază un oraş din apropiere de Bagdad

Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic asediază un oraş din apropiere de Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"SI a sosit la Amriyat al-Falluja din trei direcţii. Suntem asediaţi aproape în totalitate", a spus Aref al-Janabi, contactat telefonic de AFP.

"Până acum ne ţinem bine, avem sprijinul combatanţilor tribali", a adăugat el. "Dar, dacă Amriyat al-Falluja cade, bătălia se va deplasa la porţile Bagdadului şi Kerbala", a avertizat el.

Oraşul Amriyat al-Falluja este situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Bagdad.

Armata irakiană, în pofida sprijinului aerian al coaliţiei internaţionale şi ajutorului din partea triburilor locale, a pierdut în mare parte provincia Al-Anbar, cu majoritate sunnită, după o serie de atacuri jihadiste care au slăbit poziţiile sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici