Jocurile Olimpice, sub ameninţarea atentatelor

O grupare separatistă uigură a revendicat mai multe atentate şi a ameninţat China cu noi atacuri în timpul Jocurilor Olimpice, a declarat vineri un grup de monitorizare a ameninţărilor teroriste, cu sediul la Washington.

19 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice, sub ameninţarea atentatelor

Jocurile Olimpice, sub ameninţarea atentatelor (Imagine: Mediafax/AFP)

Un responsabil militar al Partidului Islamic din Turkestan a revendicat, într-o înregistrare video de la 23 iulie publicată pe Internet, mai multe atentate, printre care explozia unui autobuz la 5 mai, la Shanghai, în urma căreia trei persoane au murit, atacarea unor poliţişti la Wenzhou la 17 iulie şi explozia a trei autobuze în provincia Yunan la 21 iulie.

"Partidul Islamic din Turkestan avertizează din nou China", susţine responsabilul militar în înregistrarea video, potrivit unei transcrieri a mesajului transmis de Centrul de investigaţii privind terorismul Intel Center, cu sediul la Washington.

"Scopul nostru este acela de a lovi punctele nevralgice legate de Jocurile Olimpice. Vom ataca oraşe din China centrală, folosind tactici care nu au mai fost niciodată folosite", a adăugat responsabilul, care se prezintă drept comandantul Seyfullah din cadrul Partidului Islamic din Turkestan.

Potrivit specialiştilor agenţiei private Stratfor, care activează în domeniul informaţiilor, Partidul Islamic din Turkestan este un alt nume folosit pentru Partidul Islamic din Turkestanul oriental (ETIM), un grup separatist uigur care încearcă să creeze un stat independent în regiunea musulmană Xinjiang, din vestul Chinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici