Joe Biden a declarat prima zi de Paşte: "Ziua vizibilităţii transsexualilor". Decizia i-a înfuriat pe republicanii radicali: "Un atac direct asupra creştinismului"

Casa Albă a anunţat "ziua vizibilităţii transsexualilor" pentru 31 martie, care în acest an cade în duminica Paştelui pentru creştinii romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici.

1715 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a declarat prima zi de Paşte: "Ziua vizibilităţii transsexualilor".  Decizia i-a înfuriat pe republicanii radicali: "Un atac direct asupra creştinismului"

Joe Biden a declarat prima zi de Paşte: "Ziua vizibilităţii transsexualilor". Decizia i-a înfuriat pe republicani radicali: "Un atac direct asupra creştinismului"

"Eu, JOSEPH R. BIDEN JR, preşedintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorităţii cu care am fost investit prin Constituţia şi legile Statelor Unite, proclam prin prezenta 31 martie 2024 drept Ziua vizibilităţii transsexualilor. Îi invit pe toţi americanii să ni se alăture pentru a ridica vieţile şi vocile persoanelor transsexuale din întreaga noastră naţiune şi pentru a lucra la eliminarea violenţei şi a discriminării bazate pe identitatea de gen", a precizat preşedintele american.
 
Încă de la începuturile sale, administraţia Biden a făcut din activismul LGBT o piatră de temelie a priorităţilor sale politice. Biden a precizat în declaraţia sa că a numit lideri transsexuali în administraţia sa şi a pus capăt interdicţiei ca americanii transsexuali să servească în mod deschis în armată.
 
Tutuşi decizia lui Biden a primit şi critici. Preşedintele american a fost criticat sâmbătă pe reţelele de socializare după ce a desemnat duminica Paştelui, cea mai solemnă sărbătoare creştină, drept 'Ziua vizibilităţii transsexualilor'.
 
Comentariile negative au venit de figuri creştine proeminente din Statele Unite, dar şi rivali politici.
 
Fostul candidat prezidenţial Vivek Ramaswamy a scris pe fostul Twitter: "Joe Biden tocmai a proclamat că "Ziua vizibilităţii transsexualilor" este duminică, 31 martie. Mă întreb cum a ajuns la această dată".
 
Republicanul Alex Mooney l-a criticat pe Biden pentru "coincidenţa privind momentul" şi a numit decizia "un atac direct asupra creştinismului şi tradiţiilor".
 
"Acesta este un atac direct asupra creştinismului. Este evident că stânga este hotărâtă să submineze religia şi tradiţiile noastre", a scris republicana Diana Harshbarger.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici